Voorbeelden van maatwerkprojecten

We leveren denkkracht op maat

Voorbeelden van projecten

Project IT systemen veiligheidsonderzoek

Opdrachtgever (ondernemer) vermoedde dat zijn computers en telefoons gehacked zijn en dat er van bedrijfsspionage sprake is. Wij hebben een deskundig “bijzonder brein” op dit gebied uit onze Bijzondere Breinen Bank geselecteerd en gevraagd dit te onderzoeken. Samen met deze deskundige en een denkkrachtcoach van Bijzondere Breinen zijn we bij de opdrachtgever aan de slag gegaan om te kijken wat er aan de hand was. Er is een rapport opgeleverd dat als basis kan dienen voor nader te bepalen juridische stappen (in verband met de privacy en omdat de opdrachtgever nog in dit proces verwikkeld is kunnen we verder geen inhoudelijke informatie verstrekken). De opdrachtgever was zeer tevreden over werkwijze, resultaat en het opgeleverde rapport.

Het Bijzondere Brein dat deze opdracht succesvol heeft uitgevoerd was ook zeer te spreken over het proces, het resultaat en wat hij er zelf aan heeft gehad: 

Bijzondere Breinen heeft me een unieke opdracht aangereikt. Daarbij werd mijn zelf-inschatting van mijn kunde m.b.t. deze opdracht, en de grenzen en beperkingen die ik zelf aangaf, gerespecteerd. Als autodidact maak ik dat niet zo vaak mee helaas. Diploma’s en versmallen/specialiseren zijn de norm.
 
Het project en de klant waren bijzonder interessant en veelomvattend. Pas aan het eind van de dag had ik door hoeveel energie het kostte. Positief wel te verstaan: zoals je na een dag wintersport ineens merkt dat je je vermoeidheid hebt genegeerd, omdat je volop geniet van de dag en wat je aan het doen bent. Ik werd er ook weer aan herinnerd dat het niet-op deze snelheid werken vermoeiender is, de “sleur” bestaat niet op dit niveau. De klant en ik waren ook even “gek”, en konden elkaar op andere interessegebieden heel goed vinden. Ik heb veel van hem geleerd.
 
Door deze ervaring heb ik mijn zelfbeeld en eigenwaarde beter kunnen bijstellen. Zelfvertrouwen kreeg een 1-up, de begeleiding hielp enorm. Het buiten je comfortzone gaan heeft ook risico’s, maar ik heb steeds het gevoel/de geruststelling gehad dat eventuele problemen goed zouden worden opgelost.

 

Ben jij ook geïnteresseerd in hoe mensen met een bijzonder brein jouw vraagstuk op kunnen lossen? Neem contact op.  

Project coaching bij IT detacheringsbedrijf

Opdrachtgever was een IT detacheringsbedrijf dat merkte dat een van hun medewerkers moeite had met zichzelf te verkopen bij potentiele klanten. Inhoudelijk is deze persoon op zijn vakgebied zeer sterk, werkt nauwkeurig, is gedreven en eerlijk. Communicatie en empathisch vermogen zijn niet haar sterkste kant. In een coaching traject leert ze haar eigen gebruiksaanwijzing en die van haar omgeving beter kennen, ze leert haar talenten beter te benutten, haar scherpe kantjes er een beetje van af te halen en haar energie beter te managen. Dit gebeurt onder andere door haar sociale context te betrekken in het traject en feedback te geven en te krijgen. Het gevolg is dat betreffende medewerker nu weer aan de bak is en beter (meer gebalanceerd) functioneert dan daarvoor.

Heb jij medewerkers in dienst met een bijzonder brein die meer kunnen dan er nu uitkomt?  Neem contact op.

Project persoonlijk en maatschappelijk herstel in de GGZ

Voor een opdrachtgever uit de GGZ doen we denksessies voor cliënten op verzoek van die cliënten zelf. Uit onderzoek door patienten zelf blijkt namelijk dat zij niet of nauwelijks cognitief worden aangesproken. Het idee is dat het persoonlijk en maatschappelijk herstel van cliënten versneld wordt door onze denksessies. Dit zijn we momenteel aan het onderzoeken. De eerste resultaten zijn veelbelovend (ons motto “Haal het bijzondere uit je brein” is een idee van een psychiatrische patiënt die een dag daarvoor nog op de gesloten afdeling verbleef). Maar het mes snijdt aan twee kanten: niet alleen de patiënt zelf wordt er beter van maar er wordt ook gewerkt aan concrete oplossingen van vraagstukken binnen de GGZ zelf. Ons idee is dat dergelijke GGZ denkgroepen ook heel goed originele, creatieve en outofthebox oplossingen voor vraagstukken van derde partijen, dus juist van buiten de GGZ, kunnen leveren.

Welk bedrijf steunt onze ambitie en heeft een vraagstuk waar eens op een bijzondere wijze naar gekeken moet worden? Meld je aan.

Ben je zelf werkzaam binnen de GGZ of ben je een client? En wil je ook  het effect van cognitief uitgedaagd worden onderzoeken? Neem contact op.   

Project productinnovatie

Opdrachtgever (ondernemer) is op zoek naar extra, bijzondere denkkracht ten behoeve van het aanscherpen van een eigen idee voor innovatie van één van zijn bestaande producten. Uit de Bijzondere Breinen Bank worden twee mensen met een bijzonder brein geselecteerd die samen met de opdrachtgever en een denkkrachtcoach van Bijzondere Breinen in een denkgroep aan de slag met de opdracht. Er wordt een onderlinge rolverdeling afgesproken. Eveneen wordt afgestemd hoe de toekomstige revenuen verdeeld gaan worden. In dit geval spreken we af dat iedereen een gelijkwaardig aandeel krijgt. Er wordt een programma van eisen opgesteld, benodigde electronica wordt geselecteerd, octrooionderzoek wordt gestart en een prototype is momenteel in de maak. Omdat het een Bijzondere Breinen project betreft vinden we dat de assemblage van de componenten hier in Nederland plaats moet vinden door mensen met een bijzonder brein. De eerste contacten hiervoor zijn inmiddels gelegd. Het idee is om het prototype via crowdfunding of een externe investeerder te verkopen. Daarna zal het in productie worden genomen en verkocht worden via verschillende webwinkels waaronder de toekomstige webwinkel van Bijzondere Breinen. Het project loopt nog, we houden je van de voortgang op de hoogte.

Heb jij een idee, product of dienst om verder te ontwikkelen? Wil je dat samen met andere bijzondere denkers doen zodat je idee nog beter en sterker wordt? Neem contact op.